Мерки за намалување на влијанието на коронавирусот врз економиите на земјите од Балканот

03-MKD

Во ова време на криза предизвикана од појавата на коронавирусот во светот, постои закана за глобалната економија, па поради тоа потребни се брзи и ефикасни реакции, со цел да се намалат неизбежните негативни последици.

Подолу се опфатени економските политики и мерки за спречување на негативното влијание на коронавирусот врз економијата и бизнисите во неколку балкански земји: Македонија, Србија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest