Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти е во собраниска процедура по скратена постапка

Предлог-законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти е во собраниска процедура по скратена постапка.  Предложените законски решенија, се вели во законското образложение, ќе овозможат утврдување на правен статус на бесправните објекти кои се изградени заклучно со 1 октомври 2019 година. „Постапувањето со бесправно изградени објекти во Република Северна Македонија е уредено со […]