Донесен вториот пакет економски мерки за справување со кризата од COVID-19

Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата 32-ра седница на која беше разгледан и усвоен вториот пакет економски мерки за справување кризата. Претседателот на Владата Оливер Спасовски истакна дека ова се економски мерки дизајнирани во широка консултација и суштинска дебата со членовите на Економскиот совет формиран токму за оваа цел, како и низ разговорите […]