Четридневен карантин за време на велигденските празници и можно продолжување на вонредната состојба

Во исчекување на продолжување на вонредната состојба Владата донесе одлука за забрана за движење за време на велигденските празници и засилени мерки за строга изолација за македонските државјаните кои се враќаат од земјите со највисок ризик. Владата на Република Северна Македонија на 40-та седница одржана на 13.04.2020 година го разгледа и усвои предлогот за продолжување […]