Намалување на рестрикциите на движење со новиот полициски час

По најдолгиот полициски час воведен во Mакедонија, што траеше 85 часа за време на велигденските празници, Владата реши да ги намали рестрикциите за движење на граѓаните, почнувајќи од четврток 23 април. Подетално за оваа одлука на Владата прочитајте на нивната веб страна.

Дали обработката на лични податоци може да ни помогне да го следиме и запреме ширењето на коронавирусот?

Дали собирањето на податоци може да биде клучно за пронаоѓање на решение при појава на итни случаи на јавното здравје како што е COVID-19 и дали креирањето на дигитален надзор за контрола на пандемијата на коронавирусот може да носи голем ризик од неуспех и несакани ефекти? Поради следење, успешно борење против ширењето, рано откривање и […]