Нова уредба за задолжително носење заштитна опрема – казни од 20 евра до 2.000 евра

На 45-та седница на Вллада, одржана на 23.04.2020 година е донесена е  Уредбата со законска сила за носење лична заштита заради спречување на ширењето, сузбивање на заразната болест предизвикана од коронавирусот COVID-19 и заштита на населението за време на вонредна состојба. Тоа значи дека македонските граѓани задолжително  треба да носат заштитни маски за носот и […]