Од среда нов пакет бескаматни кредити „Ковид 2″ – фирмите ќе можат да аплицираат за кредит до 90.000 евра

Од среда стартува новиот, втор пакет бескаматни кредити наречен „Ковид 2″, преку Развојната банка, што ќе биде достапен за микро, малите и средни компании погодени од кризата предизвикана од COVID-19. Фирмите ќе можат да аплицираат за бескаматен кредит до 90.000 евра, преку компензациониот фонд на Јапонија. Досега во првата кредитна линија „Ковид 1“ се одобрени […]