Нови ограничувања и мерки на Владата како превенција и заштита од COVID-19

На вчерашната седница  Владата на РМ усвои нови мерки за заштита и превенција од коронавирусот. По препораки од Комисијата за заразни болести, Владата одлучи да го ограничи работното време на сите угостителски објекти до 23:00 часот, освен за оние кои што вон тоа време ќе вршат испорака. Исто така, ќе се редуцира бројот на патници […]