Нова забрана за групирање и реализација на четвртиот сет економски мерки

Владата на вчерашната седница донесе повеќе одлуки и мерки за спречување и превенција од ширење на COVID-19, меѓу кои и одлука за забрана за групирање на повеќе од четири лица на јавен простор, паркови, јавни површини или било каде на отворен простор во текот на целиот ден, со предвидени исклучоци од оваа забрана. Претходно, забраната […]