Намалување на давачките со новиот Закон за регистрација на возила со странски регистарски таблици

Започна примената на Законот за регистрација на возила со странски регистарски таблици на територија на Република Северна Македонија. Во наредните шест месеци граѓаните на РМ ќе имаат можност сите возила, категорија „М“ „N“ „L“  и „O“ , со странски регистарски таблици кои влегле на територијата на Република Македонија до 1 октомври 2020 година да ги […]