Нов предлог закон со кој се утврдува оддалеченост на казината и обложувалниците од образовните институции

По предлог на Министерството за финансии ќе се прави измена во Законот за игрите на среќа и забавните игри. Во новиот Предлог – Закон за изменување и дополнување на Законот за игрите на среќа и забавните игри,  предлагачот Министерството за финансии,  предлага обложувалниците и казината да бидат 500 метри оддалечени од образовните институции, како основните, […]