Нови правила при возење на електричен тротинет

Со последните законски измени определени се правилата кон кои мора да се придржувате додека возите електричен тротинет, како и глобите за нивното непочитување. Истите се донесени поради се поголемата употреба на електричните тротинети како средство за превоз во урбаните средини. Површини на кои е дозволено управување на електричен тротинет Возачот на електричен тротинет е должен […]