Владата овозможи преку Вибер да се добиваат навремени и точни информации за COVID-19

Владата на РМ за да им овозможи на граѓаните официјални и проверени информации за справување со COVID-19, отвори нов информациски канал на апликацијата „Вибер“

Целта на новиот канал за комуникација на „Вибер“ е брзо, целосно и точно информирање на граѓаните за сите мерки за справување со коронавирусот од институциите, најнови информации од Министерството за здравство, како и помош на сите граѓани на кои им е потребна точна информација поврзана со ситуацијата.

Линк за вклучување: https://vb.me/mk-gov

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest