Дополнителни мерки за COVID-19 донесени на 28-та седница на Владата

На својата 28-та седница, одржана на 25 март 2020 година, Владата на Република Македонија донесе повеќе заклучоци во врска со примена на законски одредби во време на состојба на Корона вирусот, меѓу кои: Забрана за движење на граѓаните во деновите на викендот, односно во сабота и недела, ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае […]