Викенд без ДДВ – кои се вашите придобивки?

Овој викенд граѓаните на Република Македонија ќе имаат можност да купуваат македонски производи и компјутерска опрема во вредност до 30.000,00 денари по лице без пресметан данок на додадена вредност. За потребите за реализирање на оваа мерка, Владата по предлог на Министерството за финансии, го утврди  Предлог – законот за изменување и дополнувањe на Законот за […]