Новиот Закон за финансиска поддршка предвидува поголема помош за компаниите

Во месец април, 2020 Владата на Република Македонија донесе уредби со законска сила за финансиска поддршка на компаниите и физичките лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската криза предизвикана од COVID-19, односно финансиска директна помош од 14.500 денари месечно, за секој вработен од фирмите погодени од кризата. Финансиската поддршка се однесува на секое претпријатие […]