Новости

Добредојдовте на нашиот блог

Глоба за правните субјекти доколку не ја исполнат обврската за упис во Регистарот на вистински сопственици!

Согласно Законот за спречување на перење пари и финансирање тероризам, Централниот регистар на Република Македонија од 27.01.2021 година во употреба го пушти Регистарот на вистински

Прочитај повеќе »

Нов предлог закон со кој се утврдува оддалеченост на казината и обложувалниците од образовните институции

По предлог на Министерството за финансии ќе се прави измена во Законот за игрите на среќа и забавните игри. Во новиот Предлог – Закон за

Прочитај повеќе »

Спречување перење пари и финансирање на тероризам во Rепублика Mакедонија

Во борбата против перење пари Република Македонија се вклучува во октомври, 1993 година, со ратификувањето на  Виенската конвенција – Конвенцијата на ООН против незаконит промет

Прочитај повеќе »

Намалување на давачките со новиот Закон за регистрација на возила со странски регистарски таблици

Започна примената на Законот за регистрација на возила со странски регистарски таблици на територија на Република Северна Македонија. Во наредните шест месеци граѓаните на РМ

Прочитај повеќе »

Честит Божиќ!

07Ви посакуваме празничната радост да ја споделите со семејството и пријателите во мир, благосостојба и добро здравје! www.k-m.mk www.konstantinovic-milosevski.mk

Прочитај повеќе »

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА!

Почитувани клиенти и сорабтници! Ви посакуваме секој ден од новата година да Ви биде исполнет со здравје, успех, среќа и просперитет. Среќни празници!01

Прочитај повеќе »

Новиот Закон за финансиска поддршка предвидува поголема помош за компаниите

Во месец април, 2020 Владата на Република Македонија донесе уредби со законска сила за финансиска поддршка на компаниите и физичките лица кои вршат самостојна дејност

Прочитај повеќе »

Анализа на новините предвидени во новелата на законот за парничната постапка

Во месец септември годинава беше најавена подготовката за измени на Законот за парничната постапка од страна на Министерството за правда на Република Македонија со цел

Прочитај повеќе »