Новости

Добредојдовте на нашиот блог

Надоместок на плата на работниците, за време на принуден одмор и отсуство од работа поради виша сила

Со оглед дека изминатиов период исклучително многу се актуелизираше прашањето за Законот за работни односи и исполнување на правата и обврските во услови на вонредна

Прочитај повеќе »

Четридневен карантин за време на велигденските празници и можно продолжување на вонредната состојба

Во исчекување на продолжување на вонредната состојба Владата донесе одлука за забрана за движење за време на велигденските празници и засилени мерки за строга изолација

Прочитај повеќе »

Препораки и законски рамки за организирање на работата во време на COVID-19

Работодавачите и работниците се длабоко погодени од глобалната пандемија на коронавирусот и се соочуваат со финансиски загуби и потешкотии при работењето и одржливост на бизнисот.

Прочитај повеќе »

COVID-19: Дополнителни владини одлуки и објаснувања за работното време, за работата за маркетите и аптеките, за волонтерската работа во општините и за граѓаните со домашни миленичиња во новите услови со дополнителни рестрикции на движењето

Како дополнување на Одлуката за изменување на Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата на Република Северна Македонија, донесена на 36-та седница,

Прочитај повеќе »

Три економски мерки на Владата за компаниите погодени од здравствено-економската криза предизвикана од COVID-19

Владата на Република Македонија донесе три уредби со законска сила за финансиска поддршка на компаниите и физичките лица кои вршат самостојна дејност погодени од здравствено-економската

Прочитај повеќе »

Дополнителни ограничувања на движењето за граѓаните на територијата на целата држава

Владата на Република Македонија континуирано работи на донесување на нови времени мерки за заштита и превенција од Корона вирусот COVID-19. Во таа насока беа донесени

Прочитај повеќе »