Новости

Добредојдовте на нашиот блог

Измена на Уредбата за финансиска поддршка во однос на бројот на вработени како услов за добивање на финансиска поддршка од 14.500 денари по вработен за платите за април и мај 2020 година

Согласно одржаната седница на Владата на Република Македонија бр. 19/48 од 01.05.2020 се предвидени одредени појаснувања на Уредбата за за финансиска поддршка во однос на

Прочитај повеќе »

Поголема флексибилност на условите на мерките за финансиска поддршка и субвенционирање на придонеси

Од Министерството за финансии и од Управата за јавни приходи најавија промена на дел од условите на мерките за финансиска поддршка за исплата на плати

Прочитај повеќе »

Владата овозможи преку Вибер да се добиваат навремени и точни информации за COVID-19

Владата на РМ за да им овозможи на граѓаните официјални и проверени информации за справување со COVID-19, отвори нов информациски канал на апликацијата „Вибер“ Целта

Прочитај повеќе »

Нова одлука на Влада за ограничување на движењето за првомајските празници

Со новата одлука донесена на денешната седница на Владата за ограничување на движењето на граѓаните на територијата на цела држава, за време на престојните првомајски

Прочитај повеќе »

Од среда нов пакет бескаматни кредити „Ковид 2″ – фирмите ќе можат да аплицираат за кредит до 90.000 евра

Од среда стартува новиот, втор пакет бескаматни кредити наречен „Ковид 2″, преку Развојната банка, што ќе биде достапен за микро, малите и средни компании погодени

Прочитај повеќе »

Зголемувањето од три денари на акцизата за нафтените деривати оди директно во буџетот за справување со COVID-19

Акцизата за нафтените деривати во земјава се зголемува за три денари со денешното донесување на новата Уредба со законска сила за дополнување на Уредбата со

Прочитај повеќе »