Новости

Добредојдовте на нашиот блог

Адвокатско друштво Константиновиќ и Милошевски и ЕЛСА со заеднички Меморандум за соработка

Адвокатско друштво Константиновиќ и Милошевски  / АДКМ е адвокатска фирма со долгогодишно искуство во повеќе области од правото и основач на Лекселенс (Lexcellence), како и

Прочитај повеќе »

Четврт сет економски мерки за опоравување на домашната економија во време на COVID-19

Владата на Република Македонија го усвои четвртиот сет економски мерки за ревитализирање на економијата во услови на COVID-19, кој претставува продолжување на мерките од претходните

Прочитај повеќе »

Утврден начинот на организирање и реализирање на наставата во вонредни околности во основните и средните училишта

На вчерашната седница, на предлог на Министерството за образование и наука, донесена е Уредба за начинот на организирање и реализирање на наставата во вонредни околности

Прочитај повеќе »

Предизвици во борбата против перењето пари за време на кризата предизвикана од COVID-19

Кризата предизвикана од COVID-19 создаде необични околности, па поради тоа Владата на Република Македонија со донесување на мерки и уредби со законска сила го ограничи

Прочитај повеќе »

Што предвидува македонското законодавство при давање лажна изјава за задолжителна самоизолација

Согласно заклучоците, мерките и протоколите усвоени од страна на Владата на Република Македонија во врска со пандемијата предизвикана од коронавирусот COVID-19, граѓаните на Република Македонија,

Прочитај повеќе »